Julkaistu: 22. lokakuuta 2020

Bank Norwegian -luottokortti

Bank Norwegian mainostaa luottokorttiaan niin webissä kuin sosiaalisessa mediassa. Netistä on helppo löytää useita kortin ominaisuuksia kehuvia blogipostauksia, mutta suuri osa niistä on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä Bank Norwegianin kanssa. Vaikka mekin rahoitamme sivustojamme mainostuloilla, kerromme positiivisia kokemuksia Bank Norwegianin luottokortista ilman yhteistyötä mainitun pankin kanssa. Kortti on mahdollistanut meille edullisemman matkustamisen.

Internet-pankki Norjasta

Kuten nimikin kertoo, Bank Norwegian on alkuaan norjalainen pankki. Sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, mutta pankki tarjoaa palveluita lähes kaikissa pohjoismaissa. On tärkeää ymmärtää, että pankki ja samanniminen lentoyhtiö ovat eri yrityksiä, mutta lentoyhtiö omisti aiemmin pankista pienen osuuden. Lentoyhtiön mahdollinen heikko taloustilanne ei vaikuta pankin toimintaan.

Bank Norwegianilla ei ole perinteisiä konttoreita vaan se on puhdas internet-pankki. Asiakaspalvelu on osittain suomenkielinen, mutta virka-aikojen ulkopuolella palvelua saa usein vain englanniksi ja muilla pohjoismaalaisilla kielillä.

Luottokorttien lisäksi pankki myöntää kulutuslainoja ja tarjoaa kilpailukykyistä säästötiliä. Pankin tarjoamien luottojen korko on korkea, joten emme suosittele luottojen käyttöä.

Visa-luottokortti

Bank Norwegianin myöntämä luottokortti on tyypiltään Visa. Kortti on luottokortti, mikä tarkoittaa, että laskua ei ole välttämätöntä maksaa kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä. Lisäksi laskun maksamiseen saa keskimäärin 45 vuorokautta kulutonta maksuaikaa. Jos laskun maksaa täysimääräisesti eräpäivään mennessä, lisäkuluja tai korkoa ei tule. Laskun maksaminen vain osittain siirtää maksamattoman saldon luotolle, jolloin kortti tulee yllättävän kalliiksi.

Kortti on myös vuosimaksuton. Luottorajan voi valita, mutta maksimiluottoraja määräytyy hakijakohtaisesti. Se voi olla jopa 10 000 euroa, mutta useimmiten puhutaan muutamasta tuhannesta eurosta. Laskun lähetyksestä ei myöskään tule kuluja, jos laskun vastaanottaa sähköpostilla tai e-laskuna omaan päivittäispankkiin.

Kortin turvallisuus

Bank Norwegianin Visa-kortin turvallisuus on korkeaa tasoa. Internet-ostoissa tapahtuma tulee yleensä vahvistaa kertakäyttöisellä PIN-koodilla, joka lähetetään ostotapahtuman yhteydessä SMS-viestinä omaan puhelimeen sekä omavalintaisella salasanalla. Vahvistaminen on mahdollista myös Bank Norwegianin oman sovelluksen kautta. Pankki seuraa kortin tapahtumia automaattisesti ja sulkee kortin, jos epäilee tietojen joutuneen vääriin käsiin. Valitettavasti kortin käytön maa-aluetta ei kuitenkaan pysty rajaamaan vaan kortti on voimassa kaikkialla maailmassa, vaikka sitä haluaisi käyttää esimerkiksi vain Euroopassa.

Lue lisää Internet-maksamisen turvallisuudesta.

Kortin pystyy tarvittaessa sulkemaan mobiilisovelluksen kautta. Valitettavasti tämä ominaisuus on piilotettu sovelluksessa niin hankalaan paikkaan, että sitä ei välttämättä stressaavassa tilanteessa löydä. Positiivista on, että kortin PIN-koodin voi valita itse. Jos koodin unohtaa, sen voi tarkastaa helposti sovelluksesta. Uuden kortin tilaaminen hävinneen kortin tilalle on kulutonta.

Luottokortin edut

Matkavakuutus

Kortti sisältää ilmaisen Tryg:n myöntämän matkavakuutuksen. Vakuutuksen voimassaolon ehtona on, että matkakuluista on maksettu vähintään 50 prosenttia kortilla. Vaikka kortin vakuutus itsessään on riittävä matkalle, me pidämme sitä täydentävänä matkavakuutuksena. Kortin korvaussummat ovat hieman erillisiä vakuutuksia pienemmät ja niissä on omavastuita. Rinnalle kannattaa siis hankkia aito matkavakuutus, jota voi täydentää luottokortin vakuutuksella.

Tutustu artikkeliin matkavakuutuksista.

Ilmaiset käteisnostot

Kortin yksi parhaimpia etuja on ilmaiset käteisnostot automaateista ympäri maailmaa. Bank Norwegian ei veloita nostosta mitään, jos ei itse automaatti veloita. Jos nosto tapahtuu muussa valuutassa kuin euroissa, valuuttamuunnos tapahtuu Visan keskikurssilla, joihin lisätään 1,75%:n valuuttamuunnosprovisio. Tämä on vähemmän kuin esimerkiksi Nordealla. Aktiivisen valuuttakurssin voi tarkastaa Bank Norwegianin sovelluksesta.

Ulkomailla on suositeltavaa etsiä automaatti, joka ei veloita käytöstä. Kalliita Euronetin automaatteja tulee välttää. Nostot ja ostot on järkevää tehdä aina paikallisessa valuutassa saadakseen hyvän muuntokurssin!

Cashpoints ja Cashback

Kortin paras etu on mielestämme Cashpoints/Cashback-bonusohjelma. Kaikista ostoista saa 10 000 euroon (vuoden aikana) saakka 1%:n bonusta, jonka jälkeen bonus on 0,5%. Bonukset voi käyttää Norwegian-lentoyhtiön lentojen ostoon. Jos lentopisteet eivät kiinnosta, vaihtoehtoisesti voi kerätä Cashbackia, jolloin bonusta saa 0,5% kaikista ostoista. Tämä on suoraa rahanpalautusta, jonka voi käyttää Bank Norwegian -kortin laskun maksuun. Bonusrahan voi käyttää mobiilisovelluksen kautta koska tahansa, ja se näkyy laskussa rahanpalautuksena.

Jos talouden yhteenlasketut kortilla maksettavat kuukausikulut ovat esimerkiksi 1500 euroa ja ne maksetaan juuri Bank Norwegianin luottokortilla, saa talouteen 180 euroa ilmaista lentorahaa vuodessa. Tämä edellyttää, että perheessä on kaksi Bank Norwegianin luottokorttia, joita molempia käytetään tasapuolisesti, jottei 10 000 euron vuosiraja tule vastaan.

Kortilla pystyy lisäksi maksamaan Norwegian-lentoyhtiön lentoja maksupalkkiotta ja bonuskertymäkin Norwegianin lentolipuista on tällöin vähintään 4%.

Luottokortin huonoja puolia

Korolle mennessä kallis

Mikään luottokortti ei voi olla liian hyvä, sillä pankin pitää myös tehdä bisnestä. Bank Norwegian tekee rahaa kalliilla luottokorolla. Jos laskua ei maksa eräpäivään mennessä, vaan antaa sen mennä korolle, tulee luotolle maksaa markkinoiden korkeimpia luottokorttikorkoja. Näin ei pidä antaa tapahtua, sillä tällöin kortin etujen hyöty katoaa välittömästi. Kortti on käyttäjälleen arvokas vain kun sen korollista luottoa ei käytä.

Lounge-edun puuttuminen

Bank Norwegian Visa ei tarjoa lounge-etua, jota usea matkailija kaipaa. Tämä on tyypillinen etu premium-luottokorteissa, mutta ei niinkään ilmaisissa korteissa.

Suosittelemme lukemaan artikkelin Helsingin lentoaseman loungeista, josta selviää edullisia tapoja vierailla Helsingin lentoaseman loungeissa.

Kokemuksia Bank Norwegian -luottokortista

Olemme käyttäneet Bank Norwegianin luottokorttia vuosia. Kortti on ollut meille oikeasti kuluton. Vuosimaksuja ei ole ja laskun olemme aina maksaneet eräpäivään mennessä. Näin ollen korkokuluja tai muita lisäkuluja ei ole tullut.

E-laskun loppusummaksi voidaan asiakkaan pyynnöstä merkitä koko velkasaldo, jolloin laskun täysimääräisen maksun voi nettipankissa automatisoida. Näin lisäkuluja ei tule tahattomasti.

Hyötyinä olemme saanee satoja euroja rahaa Norwegian-lentoyhtiön lentolippuihin. Lisäksi kortin ilmainen matkavakuutus on ollut voimassa täydentävänä vakuutuksena, vaikka pääasiallisesti käytämme toista matkavakuutusta.

Mobiilisovellus

Bank Norwegian tarjoaa toimivan mobiilisovelluksen, jolla kortin asetuksia pystyy muuttamaan ja seuraamaan maksutapahtumia reaaliajassa. Sovellus oli alkuaan hieman buginen, mutta nyt se toimii vakaasti. Myös suomenkielisen käännöksen laatu on parantunut.

Sovelluksen kautta voi katsoa luottokortin tapahtumia ja muuttaa luottorajaa. Niin ikään sovelluksessa voi maksaa laskun ja saada erittelyn kategorioittain, millaisiin palveluihin ostokset ovat kohdistuneet.

Mobiilisovelluksessa voi myös seurata mahdollisen Bank Norwegianin säästötilin tilannetta tai ottaa kulutusluottoa. Sovelluksen kautta voi ostaa maksullisia täydentäviä vakuutuksia, kuten vakuutuksen vuokra-auton omavastuun varalle. Olemme olleet pääosin tyytyväisiä sovelluksen laatuun.

Bank Norwegian sovellus
Bank Norwegian tarjoaa selkeän mobiilisovelluksen/webbisivut, joista näkee reaaliajassa kortin tilanteen.

Kortin hakuprosessi

Korttia haetaan internetissä ja päätöksen saa välittömästi. Positiivisen päätöksen tapauksessa kortti postitetaan kotiin. Kortin myöntämisen perusteet saattavat olla hieman ankarammat kuin esimerkiksi kotipankissa, mutta kortin saamisen ei pitäisi olla mitenkään erityisen hankalaa, jos on töissä ja luottotiedot ovat kunnossa.

Arvosanamme Bank Norwegian Visa -kortista

Bank Norwegianin luottokortti ei ole täydellinen. Mutta koska kortti on kuukausimaksuton ja se tarjoaa silti merkittäviä etuja, arvioimme sen 5 tähden luottokortiksi. Kortista on ollut meille selvää rahallista hyötyä erityisesti matkustelun yhteydessä. Oikein käytettynä kortti ei myöskään tuota lisäkuluja.

Loppusanat

Bank Norwegianin luottokortti on mielestämme jokaiselle matkaajalle ehdoton valinta. Oikein käytettynä se on kuluton, mutta sen käytöstä saa rahanarvoisia hyötyjä. Korttia tulee käyttää kuitenkin huolellisesti, jotta ei vahingossa käytä korollista luottoa.

Korttituote on toimiva. Sen mukana tuleva mobiilisovellus helpottaa ostojen seurantaa merkittävästi. Kortin kadotessa tai muussa uusintatilanteessa uusi kortti on kuluton.

Suosittelemme kortin hyvistä ominaisuuksista huolimatta Bank Norwegianin luottokortin rinnalle korttia myös omasta päivittäispankista. Matkoilla on hyvä olla vähintään kaksi luottokorttia mukana.

Tutustu maksukorttiin kortinmyöntäjän (linkkiä ei saatavilla) ja jätä hakemus!