Julkaistu: 12. joulukuuta 2020 (päivitetty: 10.08.2021)

Mitä Cashback tarkoittaa?

Tietyt luottokortit palauttavat käyttäjälleen pienen osuuden ostosten loppusummista. Yleensä kyse on korkeintaan muutamasta prosentista eli suurista summista ei ole kyse yhden oston osalta. Vuoden aikana summista saattaa silti kumuloitua merkittävä summa.

Rahanpalautus on periaatteessa bonusohjelma, jossa kortin käytöstä saa bonusta suorana rahanpalautuksena. Tämä motivoi käyttäjää keskittämään ostot palautuksen tarjoavalle maksukortille, mikä hyödyttää sekä käyttäjää että kortin myöntäjää.

Cashback-luottokortti Suomessa asuvalle

Suomessa markkinoilla on useita rahaa palauttavia maksukortteja, joista suuri osa on maksuaikakortteja tai luottokortteja.

Komplett Bank -luottokortti

Komplett Bank Mastercard palauttaa 1 prosentin kaikista ostoista kivijalkakaupoissa sekä 2 prosenttia internetissä tehdyistä ostoista. Rahanpalautusta ei kuitenkaan saa hyvin pienistä ostoista eikä automaattinostoista. Palautetun rahan voi käyttää oman luottokorttilaskun maksuun. Komplett Bank Mastercard on ehkä Suomen paras Cashback-kortti, sillä kortilla ei ole kuukausimaksua laisinkaan.

Lue arvostelumme Komplett Bank -luottokortista.

S-Pankin Visa-kortit

S-Pankin osuuskaupan jäsenille tarjoamat S-Etukortti Visa -kortit tarjoavat 0,5 prosenttia suoraa alennusta S-ryhmän liikkeissä tehdyistä ostoista maksutapaedun muodossa. Rahanpalautusta eli bonusta tarjotaan 1 - 10 prosenttia S-ryhmän liikkeissä tehdyistä ostoista. Bonusprosentin suuruus riippuu kuukausittaisesta ostomäärästä ja menossa olevista kampanjoista. Bonusta voi kerätä vain S-ryhmän toimipaikoissa, mutta palautetun rahan voi käyttää missä vain.

Lue arvostelumme S-Pankin Visa-korteista.

Curve Black ja Metal Debit-kortit

Curve Black ja Curve Metal tarjoavat 1 prosentin suoraa rahanpalautusta ostoista käyttäjän valitsemissa liikkeissä. Curve Blackin käyttäjä voi valita ennalta annetusta listasta 3 liikettä ja Curve Metalin käyttäjä 6 liikettä. Rahanpalautuksen saa Curven omalle bonustilille, ja sen voi käyttää minkä tahansa korttioston maksuun edellyttäen, että bonusta on kertynyt riittävästi.

Lue arvostelumme Curve-korteista.

Stockmann Mastercard

Stockmann Mastercard tarjoaa 0,5 prosenttia rahanpalautusta maksutapaetuna Stockmann-tavarataloissa tehdyistä ostoista. Tämä vastaa S-Pankin Visa-korttien maksutapaetua.

St1-luottokortit

St1 Visa antaa rahanpalautusta kaikista ostoista vaikka kortin nimi viittaa öljy-yhtiöön. St1-Visalla rahanpalautusta saa 0,5 prosenttia kaikista ostoista ja polttoaineostoista St1-asemilla palautusta saa jopa 2 prosenttia.

St1 Mastercardilla edut eivät ole ihan yhtä hyvät. Bonusta ei saa, mutta alennusta polttoaineista tarjotaan 0,5 snt/l St1-asemilla.

Wirex Mastercard

Wirex Mastercard antaa rahanpalautusta BTX-kryptorahana kaikista kortilla tehdyistä ostoista. Palautuksen suuruus kuluttomalla kortilla on 0,5 prosenttia, mutta maksullisella tilitasolla palautusta saa jopa 2 prosenttia. Wirex maksaa myös korkoa ja bonusta talletetuille varoille.

Lue arvostelumme Wirex-korteista.

Epäsuorasti rahaa palauttavat luottokortit

Monet luottokortit palauttavat rahaa pisteiden tai muun vastaavan järjestelmän kautta. Tällöin rahanpalautuksen käyttökohteet ovat rajatut.

American Express Green/Gold/Platinum

American Express -kortit eivät palauta käyttäjilleen rahaa vaan bonuspisteitä. Pisteitä voi käyttää palkintojen lunastamiseen Amexin yhteistyökumppaneilta tai Amex-kortin laskujen maksuun. Bonusta saa kaikista ostoista, mutta sen suuruus riippuu korttityypistä. Amex-kortinhaltijat saavat yhden bonuspisteen per käytetty euro. Arviomme mukaan palautuksen suuruus on noin 1 prosentin luokkaa mutta järkevästi käytettynä pisteille voi saada huomattavasti suuremmankin käyttöarvon.

Lue arvostelumme American Express Platinum -kortista.

Bank Norwegian Visa

Bank Norwegian Visa palauttaa 1 prosentin rahaa pisteinä eli Cashpointseina. Pisteitä saa kaikista ostoista mutta ei automaattinostoista. Norwegian Airin lentolippujen ostoista pisteitä kertyy selvästi enemmän. Yksi Cashpoint vastaa arvoltaan yhtä Norjan kruunua. Pisteitä voi käyttää vain Norwegian Airin lentolippujen ostoon.

Cashpointsien sijaan on mahdollista kerätä myös 0,5 prosenttia suoraa rahanpalautusta eli Cashbackiä. Tämän voi käyttää oman luottokorttilaskun maksuun. Toisin sanoen tällöin bonuksen käyttötapaa ei ole sidottu mihinkään tiettyyn tarkoitukseen kuten lentoihin.

Lue arvostelumme Norwegian Visa -kortista.

Finnair Plus Visa ja Mastercard

Finnair Plus Visa ja Finnair Plus Mastercard-korteilla on mahdollista ansaita Finnair Plus -pisteitä. Mastercard-kortilla pisteitä saa 2 kappaletta per käytetty euro ja Visa-kortilla vain yhden pisteen. Pisteitä voi käyttää Finnairin palkintolentojen lunastamiseen ja Finnairin yhteistyökumppanien palveluihin.

Menopaluu kotimaanlento Finnairilla maksaa 15000 pistettä. Näin ollen Mastercard-korttia tulee käyttää 7500 euron edestä ja Visa-korttia 15000 euron edestä saadakseen riittävästi pisteitä palkintolentoon. Lento ei ole täysin ilmainen vaan siitä tulee maksaa lentokenttäverot, jotka ovat noin 30 euroa.

Mikä on paras Cashback-kortti?

Komplett Bank Mastercard lienee esittelemistämme korteista paras vaihtoehto monelle. Rahanpalautusta saa lähes kaikista ostoista ja sen käyttötapaa ei ole rajoitettu. Komplett Bank Mastercardin korkoprosentti on kuitenkin korkea, joten kortin luotto-ominaisuutta ei kannata käyttää.

Tutustu Komplet Bank Mastercardiin täällä.