Kaupallinen yhteistyö: artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä kaupallisiin palveluihin.

Julkaistu: 5. kesäkuuta 2021 (päivitetty: 08.06.2021)

Hotellilomalle ilman luottokorttia

Matkustaminen ilman maksukorttia on hankalaa. Vaikka kuljetusliput kohteeseen pystyy usein maksamaan suoraan tililtä, viimeistään hotelliin saapuessa vastaanottovirkailija haluaa veloittaa pantin luottokortilta. Hotellit poikkeuksetta olettavat, että asiakkaalla on panttia varten luottokortti.

Maksukortti antaa lomalla myös turvaa. Yllättäviä menoja kuten lääkärikuluja saattaa tulla vastaan odottamatta. Matkavakuutus tavanomaisesti korvaa nämä täysimääräisesti, mutta usein kulut pitää maksaa ensin itse ja korvausta anotaan vasta jälkikäteen. Tämän vuoksi luottokortti riittävän suurella käyttövaralla ei pelkästään helpota hotelliasumista vaan antaa matkalle myös muuta turvaa.

Ratkaisu luottokortittomalle: debit- tai prepaid-kortti

Helpoin luottokortiton ratkaisu hotelliasumiseen on debit-kortti. Debitillä maksaessa rahat lähtevät tililtä heti eli luottoa ei ole. Debit-kortin saakin lähes kuka tahansa täysi-ikäinen aikuinen ja luottotietojenkaan ei tarvitse olla kunnossa. Debit-kortin huono puoli on, että käytettävät varat tulee olla tilillä maksuvaiheessa. Tämä koskee myös pantinluonteisia maksuja, joita hotelli tai hotellivarauspalvelu veloittaa väliaikaisesti.

Suosittelemme luottokortittomia matkaajia hankkimaan omasta pankistaan debit-kortin sekä yhden varakortin toisesta pankista. Korttien takana oleville pankkitileille on syytä tallettaa riittävästi rahaa myös yllättävien kulujen ja panttimaksujen varalta.

Hanki esimerkiksi Wise, Revolut tai N26-kortti.

Hotelli ilman minkäänlaista maksukorttia

Hotellin voi varata myös täysin kortitta. Tällöin asiat ovat astetta hankalampia muttei siltikään mahdottomia.

Hotellin varaaminen ilman maksukorttia

Hotellien hintoja voi vertailla esimerkiksi HotelsCombined-palvelussa, mutta hotellin varaaminen ilman korttia ei yleensä onnistu internet-matkatoimistojen kautta. Kun sopiva hotelli on löytynyt, kannattaa kääntyä sellaisen suomalaisen matkatoimiston puoleen, joka sallii maksun suoraan pankkitililtä. Myös hotelliin voi ottaa suoraan yhteyttä sähköpostilla, ja kysyä, salliiko hotelli matkan maksun tilisiirtona etukäteen, mutta tällöin hinta saattaa olla hieman korkeampi.

Suomenkielinen Booking.com salllii PayPal-maksun. PayPal-tilille pystyy siirtämään rahaa omalta pankkitililtä ilman korttia.

Hotelliin saapuminen

Lähes kaikkiin hotelleihin voi myös kirjautua sisään kortitta. Tällöin hotelli vaatii tavanomaisesti pantin ylimääräisiä kuluja varten, ja tämä pantti voi olla suuruudeltaan jopa 500 euroa. Raha tulee olla mukana käteisenä, jos panttia ei voi maksaa kortilta.

Käteisen säilyttäminen

Kortitta matkustaessa rahan säilyttäminen turvallisesti on ehdottoman tärkeää. Matkaajalla saattaa olla mukana 1000 - 2000 euroa käteistä, ja rahojen säilyttäminen turvallisesti on loman onnistumisen edellytys. Hotellien turvallisuuteen ei voi kaikissa maissa luottaa vaan käteisvarat tulee hajauttaa useaan eri sijaintiin. Laadukkaissa hotelleissa on huoneissa turvakaappi, jossa varat säilyvät parhaiten. Osa käteisvaroista kannattaa kuitenkin kätkeä muualle, sillä edes turvakaapit eivät takaa rahojen säilymistä.

Loppusanat

Kenenkään ei kannata lähteä matkalle ilman maksukorttia. Visa Debit tai Mastercard Debit -kortin voi tilata 10 minuutissa. Kuka tahansa täysi-ikäinen voi avata tilin matkailijalle sopivaan Wise-palveluun, tallettaa sinne rahaa omalta suomalaiselta pankkitililtä ja käyttää näitä varoja Wise Debit -kortilla matkustaessa. Kortin kanssa matkustaminen on sujuvaa, ja tarve suurien käteisvarojen kuljettamiseen katoaa.