Kaupallinen yhteistyö: artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä kaupallisiin palveluihin.

Julkaistu: 22. lokakuuta 2020 (päivitetty: 09.04.2021)

Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank Mastercard on hieman tuntemattomampi Suomessa saatavilla oleva luottokorttituote. Korttia on markkinoitu melko vaatimattomasti muutaman vuoden ajan, mutta ominaisuuksiltaan se pärjää hyvin vertailussa verrokkeihinsa. Päätimme tutustua Komplett Bank Mastercardiin ja arvioida, keille tämä kortti sopii.

Vertaamme korttia erityisesti Bank Norwegianin Visa -korttiin, joka on hyvin samanlainen tuote.

Pankki Norjasta

Komplett Bank on norjalainen vain internetissä toimiva pankki. Pankki on toiminta-ajatukseltaan hyvin samanlainen kuin Bank Norwegian, joka tarjoaa Visa-korttiaan Suomessa. Komplett Bank on erikoistunut lainojen tarjontaan, mutta pankilla on myös Mastercardiin perustuva luottokorttituote. Komplett Bank toisin kuin Bank Norwegian ei tarjoa säästötiliä suomalaisille.

Luottokortti kuluttajille

Komplett Bankin myöntämä luottokortti on aito Mastercard. Se on oikein käytettynä täysin kuluton. Kortilla ei siis ole vuosimaksua, ja sillä saa keskimäärin 50 päivää aikaa maksaa lasku korotta. Korolle siirtyessä luotto on kuitenkin kallista.

Luottokorttien korko-ominaisuutta ei kannata käyttää lähes koskaan, sillä luottokorttien kautta laina tulee melkein yhtä kalliiksi kuin pikavipit.

Komplett Bank kertoo korttiin saatavan jopa 10 000 euron luottorajan, mutta luottorajat ovat asiakaskohtaisia. Harva asiakas saa näin korkeaa luottorajaa, vaan usealle luottoraja on selvästi alempi. Jo muutaman tuhannen euron luottoraja on riittävä arkiseen käyttöön.

Matkustaessa luottorajan on oltava riittävän suuri, sillä hotellit ja autovuokraamot tekevät kortilta väliaikaisia varauksia panttina palveluille.

Nopea ja helppo hakuprosessi

Kortin hakemisesta on tehty helppoa. Jokainen yli 23-vuotias luottohäiriötön suomalainen voi hakea korttia milloin tahansa pankin internet-sivujen kautta. Hakemuksen voi allekirjoittaa sähköisesti. Hyväksytyn hakemuksen jälkeen hakija saa valita PIN-koodin itse, ja kortti toimitetaan kotiin jopa viikossa.

Hakuprosessi on yllättävän nopea, joten kortin voi tilata jopa viime hetkillä ennen matkaa.

Komplett Bank -Mastercardin perusominaisuudet

Vuosimaksuton

Kortti on oikein käytettynä täysin kuluton. Vuosi- tai kuukausimaksua ei ole, ja laskusta ei joudu maksamaan korkoa, jos sen maksaa täysimääräisesti eräpäivään mennessä. Väärin käytettynä kortti tulee kalliiksi.

Jos laskua ei maksa eräpäivänä, on korko jopa yli 19%. Tämä on todella kallis korkotaso. Korkoa joutuu maksamaan myös kortilla tehdyistä automaattinostoista. Vaikka hinnasto kertoo käteisen nostamisen olevan ilmaista, tämä ei ole koko totuus. Käteisestä joutuu maksamaan välittömästi noston jälkeen korkoa laskun maksuun saakka. Lisäksi valuuttamuunnoksista veloitetaan 1,75 prosentin palkkio. Komplett Bankin -Mastercardia ei siis kannata käyttää käteisen nostoon Suomessa tai ulkomailla vaan käteisen nostoon sopii paremmin Bank Norwegianin Visa -kortti.

Vapaavalintainen PIN-koodi

Nykyään lähes kaikkiin maksukortteihin saa vapaavalintaisen PIN-koodin. Näin on tilanne myös Komplett Bankin Mastercardin kanssa. PIN-koodin voi valita itse ennen kortin toimitusta.

Apple- ja Google Pay -tuki

Apple- ja Google Pay -tuet ovat kätevä lisä mihin tahansa maksukorttiin. Tällöin fyysistä korttia ei tarvitse kantaa aina mukana vaan ostokset voi maksaa pelkällä puhelimella turvallisesti. Näin ei haittaa, jos on unohtanut lompakon kotiin, mutta puhelin on silti mukana.

Bonusohjelma

Kortin bonusohjelma on ehdottomasti parhain etu. Komplett Bank tarjoaa 2 prosenttia bonusta internet-ostoista ja 1 prosentin bonuksen muista ostoista. Bonus on puhdasta rahaa, jonka voi käyttää tulevien luottokorttilaskujen maksuun.

Bonus maksetaan pisteinä. Jokainen 10 pistettä vastaa yhtä euroa. 100 euron ostoksesta internetissä saa siis 20 pistettä ja kivijalkaliikkeessä 10 pistettä. Nämä vastaavat 2 ja 1 prosentin rahanpalautusta.

Bank Norwegianin Visa-korttiin verrattuna bonussysteemi on parempi. Bonusta kertyy nopeammin, ja sen voi käyttää mihin vain, ei siis pelkkiin lentoihin. Bonussysteemissä on myös rajoituksensa.

Bonusta voi ansaita enintään 2000 pistettä vuodessa, mikä tarkoittaa 200 euroa. Bonusta kertyy vain yli 5 euron ostoksista eli pienistä ostoksista, joita suurin osa ostoista on, ei saa bonusta. Tämä tieto on mainittu vain ohimennen kortin markkinointitekstissä. Bank Norwegianin kortilla bonusta kertyy rajattomasti, vaikka kertymistahti väheneekin 100 euron kertymän jälleen.

Komplett Bank -luottokortin bonusohjelmaehdot
Bonusta saa vain yli 5 euron ostoksista. Tämä on mainittu webbisivuilla ohimennen.

Bonusohjelma on kuitenkin yksi markkinoiden parhaimmista ja sopii etenkin niille, jotka eivät halua sitoa bonusta mihinkään tiettyyn asiaan kuten lentojen maksuun.

Vakuutukset

Kortin toinen ehdottaman hyödyllinen ominaisuus on vakuutukset. Kortissa on useita kuluttomia vakuutuksia.

Matkavakuutus

Matkavakuutus on voimassa, kun matkasta on maksettu yli 50 prosenttia Komplett Bankin kortilla. Tämä ehto on sama kuin Bank Norwegianin Visa-kortilla. Vakuutus kattaa koko perheen, mikä tekee vakuutuksesta Bank Norwegianin luottokortin vakuutusta paremman. Perheen sijaan voidaan vakuuttaa myös kolme matkakumppania. Kaikkien tulee tällöin matkustaa samalla reitillä. Perheen matkustaessa kortinhaltijan ei tarvitse itse olla mukana.

Matkavakuutuksessa on 100 euron omavastuu sairaus- ja onnettomuustapauksissa. Matkatavarat ovat myös kevyesti vakuutettuja. Ominaisuuksiltaan vakuutus on yllättävän hyvä, mutta ei silti ole samaa tasoa kuin vakuutusyhtiöiden tavanomaiset rahalla maksettavat matkavakuutukset. Suosittelemme aina ottamaan rinnalle aidon matkavakuutuksen, vaikka luottokortissa sellainen olisikin. Luottokorttien vakuutukset ovat hyvä lisä.

Vakuutuksen myöntää Gouda-vakuutusyhtiö. Se on voimassa enintään 60 päivää kestävillä ulkomaanmatkoilla.

Vuokra-auton omavastuun poisto

Matkailijalle erittäin hyödyllinen lisä on vuokra-auton omavastuun poisto, joka kuuluu kortin matkavakuutukseen lisäkuluitta. Vakuutus hyvittää maksimissaan 1000 euron edestä omavastuukuluja vauriotilanteessa. Vakuutus ei koske pelkästään autoja vaan myös muita kulkuneuvoja kuten venettä, skootteria tai Segwaytä.

Bank Norwegian myy Visa-kortin haltijoilleen vastaavaa palvelua maksullisena.

Ostoturvavakuutus

Korttiin sisältyy ostoturvavakuutus, ostettujen tuotteiden anastuksen tai vahingoittumisen varalta.

Vakuutus on voimassa vain 90 päivää, ja siinä on 50 euron omavastuu. Voimassaolo edellyttää, että tuote on maksettu kortilla.

Identiteettivakuutus

Identiteettivarkaus on tilanne, jolloin joku käyttää henkilötietojasi luvatta esimerkiksi lainanhakuun, ja tästä aiheutuu vahinkoa tai kuluja. Komplett Bankin Mastercardissa on veloitukseton identiteettivarkausvakuutus, joka korvaa 10 000 euroon saakka oikeudellisia kuluja varkauden aiheuttamien tapahtumien selvittelyyn.

Kokemuksia

Komplet Bank Mastercard ei ole Suomessa kovin yleinen maksukortti. Tämän vuoksi siitä on vaikea löytää aitoja käyttökokemuksia Suomessa. Ominaisuuksiltaan kortti kuitenkin päihittää helposti monet kilpailijansa.

Kortin hakeminen

Testasimme Komplett Bank -Mastercardin anomista ja kerromme nyt kokemuksiamme Komplet Bank -luottokortin hakuprosessista. Korttia voi hakea Komplett Bankin kotisivuilla. Yksinkertaiseen lomakkeeseen tulee antaa henkilötiedot sekä tietoja omasta elämäntilanteesta ja tuloista. Tämän jälkeen päätöksen kortin myöntämisestä saa 30 sekunnissa.

Hakemus ei kuitenkaan ole aivan näin yksinkertainen. Myöntöpäätöksen jälkeen hakemusta tulee täydentää. Komplett Bank kyselee muun muassa rahanpesuun liittyviä tietoja. Lisäksi viimeisin palkkalaskelma tulee lähettää pankille sähköisesti. Tämän jälkeen tulee vielä valita PIN-koodi ja vasta sitten hakemuksen voi allekirjoittaa sähköisesti. Kokonaisuudessaan hakuprosessi ei vie kuin 10 minuuttia.

Komplett Bank luottokorttihakemuksen allekirjoitus
Allekirjoitusvaiheessa Komplett Bank kyselee lisää taustatietoja. Mukaan tulee liittää mm. palkkalaskelma. Tämän jälkeen sopimuksen voi allekirjoittaa pankkitunnuksilla.

Jos hakemusta ei täydennä pyydetyillä tiedoilla, pankki muistuttaa tulevaa asiakasta tästä useasti sähköposteilla ja tekstiviesteillä.

Arviomme: onko kortti hakemisen arvoinen?

Komplett Bankin Mastercard on ilmaisena korttina ehdottomasti hakemisen arvoinen. Sen maksullista luottoa ei tule kuitenkaan käyttää, sillä tämä on hyvin kallista.

Kortti tarjoaa laadukkaat ja kattavat ilmaiset vakuutukset. Kortin bonusohjelman etuna on aito rahanpalautus, mitä ei ole sidottu esimerkiksi lentoihin kuten Bank Norwegianin Visa-kortissa. Bank Norwegianin Visa-kortilla voinee kerätä hieman enemmän rahanpalautusta, mutta nämä tulee käyttää vain Norwegian Air Shuttlen lentoihin.

Kortissa on myös huonot puolensa. Bonusta ei saa alle 5 euron ostoksista, mikä vähentää bonusohjelman hyötyjä. Käteisnostot automaateista eivät ole ilmaisia vaan niistä joutuu maksamaan 1,75% valuuttamuunnospalkkion sekä korkoa laskun maksuun saakka. Lukuisat muut ominaisuudet kuitenkin korvaavat tämän puutteen.

Tutustu Komplett Bankin Mastercardin kaikkiin ominaisuuksiin pankin omilla kotisivuilla.

Arvosanamme kortista

Komplett Bank -kortti tarjoaa monia rahanarvoisia mutta ilmaisia ominaisuuksia. Kortissa on esimerkiksi laaja vakuutustarjonta ja bonusohjelma. Tämän vuoksi arvioimme Komplett Bank -luottokortin 5 tähden kortiksi.

Suosituksemme käteisnostokortiksi

Bank Norwegianin Visa-kortti yhdessä Curve-kortin kanssa on aidosti kuluton tapa nostaa käteistä ulkomailla. Suosittelemme lukemaan arvostelun ilmaisesta Curve-kortista.

Loppusanat

Komplett Bank Mastercardin voi anoa webissä helposti ja toimitus on nopeaa. Kortissa on monia rahanarvoisia etuja, ja oikein käytettynä ne ovat kuluttomia. Näin ollen kortti on hyvä lisä matkaajalle. Erityisesti autonvuokrauksen omavastuun poisto hyödyttää omatoimimatkaajia.

Markkinoilla on lukuisia luottokortteja. Komplett Bankin korttia ei ole suunnattu suoraan matkailijoilla, mutta siitä on ehdottomasti hyötyä myös matkustaessa. Komplett Bank -kortti sopii erinomaisesti myös arjen kortiksi sen hyvän bonusohjelman vuoksi. On järkevää silti miettiä, minkä kortin bonusohjelmaan ostot keskittää.

Kiinnostuitko kortista? Tutustu maksukorttiin yksityiskohtaisemmin kortinmyöntäjän omilla kotisivuilla.