Kaupallinen yhteistyö: artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä kaupallisiin palveluihin.

Julkaistu: 22. lokakuuta 2020

Komplett Bank -luottokortti

Komplett Bank Mastercard on hieman tuntemattomampi Suomessa saatavilla oleva luottokorttituote. Korttia on markkinoitu melko vaatimattomasti, mutta ominaisuuksiltaan se pärjää erinomaisesti vertailussa verrokkeihinsa. Päätimme tutustua Komplett Bank Mastercardiin ja arvioida, keille tämä kortti sopii.

Vertaamme korttia erityisesti Bank Norwegianin Visa -korttiin, joka on hyvin samanlainen kortti - myöskin Norjasta.

Pankki Norjasta

Komplett Bank on norjalainen vain internetissä toimiva pankki. Pankki on toiminta-ajatukseltaan hyvin samanlainen kuin Bank Norwegian, joka tarjoaa Visa-korttiaan Suomessa. Komplett Bank on erikoistunut lainojen tarjontaan, mutta pankilla on myös Mastercardiin perustuva luottokorttituote. Komplett Bank toisin kuin Bank Norwegian ei tarjoa säästötiliä suomalaisille.

Luottokortti kuluttajille

Komplett Bankin myöntämä luottokortti on Mastercard. Se on oikein käytettynä täysin kuluton. Kortilla ei siis ole vuosimaksua, ja sillä saa keskimäärin 50 päivää aikaa maksaa lasku korotta. Korolle siirtyessä luotto on kuitenkin kallista, mikä on hyvin tyypillistä luottokorteissa.

Luottokorttien korko-ominaisuutta ei kannata käyttää, sillä luottokorttien kautta laina tulee melkein yhtä kalliiksi kuin pikavipit. Luottokortin korotonta maksuaikaominaisuutta voi hyödynttää arjen kulujen keskittämiseen yhdelle laskulle.

Komplett Bank kertoo korttiin saatavan jopa 10 000 euron luottorajan, mutta luottorajat ovat asiakaskohtaisia. Harva asiakas saa näin korkeaa luottorajaa, vaan usealle luottoraja on selvästi alempi. Mm. meille tarjottiin pienempää luottorajaa. Jo muutaman tuhannen euron luottoraja on riittävä arkiseen käyttöön.

Matkustaessa luottorajan on oltava riittävän suuri, sillä hotellit ja autovuokraamot tekevät kortilta väliaikaisia varauksia panttina palveluille.

Nopea ja helppo hakuprosessi

Kortin hakemisesta on tehty helppoa. Jokainen yli 23-vuotias luottohäiriötön suomalainen voi hakea korttia milloin tahansa pankin internet-sivujen kautta. Hakemuksen voi allekirjoittaa sähköisesti kuten mekin teimme käyttäen Nordean pankkitunnuksia. Hyväksytyn hakemuksen jälkeen hakija saa valita PIN-koodin itse, ja kortti toimitetaan kotiin jopa viikossa.

Hakuprosessi on siis yllättävän nopea ja hyvin selkeä. Kortin voi tilata jopa viime viikoilla ennen matkaa.

Komplett Bank -Mastercardin perusominaisuudet

Vuosimaksuton

Kortti on oikein käytettynä täysin kuluton. Vuosi- tai kuukausimaksua ei ole, ja laskusta ei joudu maksamaan korkoa, jos sen maksaa täysimääräisesti eräpäivään mennessä. Väärin käytettynä kortti tulee kalliiksi.

Jos laskua ei maksa eräpäivänä, on korko jopa yli 19%. Tämä on todella kallis korkotaso. Korkoa joutuu maksamaan myös kortilla tehdyistä automaattinostoista. Vaikka hinnasto kertoo käteisen nostamisen olevan ilmaista, tämä ei ole koko totuus. Käteisestä joutuu maksamaan välittömästi noston jälkeen korkoa laskun maksuun saakka. Lisäksi valuuttamuunnoksista veloitetaan 1,75 prosentin palkkio, mikä on tavanomaista luottokorteilla. Komplett Bankin -Mastercardia ei siis kannata käyttää käteisen nostoon Suomessa tai ulkomailla vaan käteisen nostoon sopii paremmin Bank Norwegianin Visa -kortti.

Vapaavalintainen PIN-koodi

Nykyään lähes kaikkiin maksukortteihin saa vapaavalintaisen PIN-koodin. Näin on tilanne myös Komplett Bankin Mastercardin kanssa. PIN-koodin voi valita itse hyväksytyn hakemuksen jälkeen ennen kortin toimitusta.

Apple- ja Google Pay -tuki

Apple- ja Google Pay -tuet ovat kätevä lisä mihin tahansa maksukorttiin. Tällöin fyysistä korttia ei tarvitse kantaa aina mukana vaan ostokset voi maksaa pelkällä puhelimella turvallisesti. Näin ei haittaa, jos on unohtanut lompakon kotiin, mutta puhelin on silti mukana.

Bonusohjelma

Kortin bonusohjelma on ehdottomasti parhain etu. Komplett Bank tarjoaa 2 prosenttia bonusta internet-ostoista ja 1 prosentin bonuksen muista ostoista. Bonus on puhdasta rahaa, jonka voi käyttää tulevien luottokorttilaskujen maksuun.

Bonus maksetaan pisteinä. Jokainen 10 pistettä vastaa yhtä euroa. 100 euron ostoksesta internetissä saa siis 20 pistettä ja kivijalkaliikkeessä 10 pistettä. Nämä vastaavat 2 ja 1 prosentin rahanpalautusta.

Bank Norwegianin Visa-korttiin verrattuna bonussysteemi on parempi. Bonusta kertyy nopeammin, ja sen voi käyttää mihin vain, ei siis pelkkiin lentoihin. Tällä hetkellä myös Norwegian Visa tarjoaa suoraa rahanpalautusta, mutta vain 0,5 prosenttia.

Bonussysteemissä on muutamia rajoituksia. Bonusta voi ansaita enintään 2000 pistettä vuodessa, mikä tarkoittaa 200 euroa. Bonusta kertyy vain yli 5 euron ostoksista eli pienistä ostoksista, joita osa väistämättä on, ei kerry bonusta. Tämä tieto on mainittu vain ohimennen kortin markkinointitekstissä.

Komplett Bank -luottokortin bonusohjelmaehdot
Bonusta saa vain yli 5 euron ostoksista.

Bonusohjelma on kuitenkin yksi markkinoiden parhaimmista ja sopii etenkin niille, jotka eivät halua sitoa bonusta mihinkään tiettyyn asiaan kuten lentojen maksuun. Vähemmän matkailevan kannattaa ehdottomasti valita Komplett Bank Mastercard Bank Norwegian Visa -kortin sijaan.

Vakuutukset

Kortin toinen ehdottaman hyödyllinen ominaisuus on vakuutukset. Kortissa on useita kuluttomia vakuutuksia.

Matkavakuutus

Matkavakuutus on voimassa, kun matkasta on maksettu yli 50 prosenttia Komplett Bankin kortilla. Tämä ehto on sama kuin Bank Norwegianin Visa-kortilla. Vakuutus kattaa koko perheen, mikä tekee vakuutuksesta Bank Norwegianin luottokortin vakuutusta paremman. Perheen sijaan voidaan vakuuttaa myös kolme matkakumppania. Kaikkien tulee tällöin matkustaa samalla reitillä. Perheen matkustaessa kortinhaltijan ei tarvitse itse olla mukana.

Matkavakuutuksessa on 100 euron omavastuu sairaus- ja onnettomuustapauksissa. Matkatavarat ovat myös kevyesti vakuutettuja. Ominaisuuksiltaan vakuutus on yllättävän hyvä, mutta ei silti ole samaa tasoa kuin vakuutusyhtiöiden tavanomaiset rahalla maksettavat matkavakuutukset. Suosittelemme aina ottamaan rinnalle aidon matkavakuutuksen, vaikka luottokortissa sellainen olisikin. Luottokorttien vakuutukset ovat hyvä lisä.

Vakuutuksen myöntää Gouda-vakuutusyhtiö. Se on voimassa enintään 60 päivää kestävillä ulkomaanmatkoilla.

Vuokra-auton omavastuun poisto

Matkailijalle erittäin hyödyllinen lisä on vuokra-auton omavastuun poisto, joka kuuluu kortin matkavakuutukseen lisäkuluitta. Vakuutus hyvittää maksimissaan 1000 euron edestä omavastuukuluja vauriotilanteessa. Vakuutus ei koske pelkästään autoja vaan myös muita kulkuneuvoja kuten venettä, skootteria tai Segwaytä.

Bank Norwegian myy Visa-kortin haltijoilleen vastaavaa palvelua lisämaksullisena.

Ostoturvavakuutus

Korttiin sisältyy ostoturvavakuutus, ostettujen tuotteiden anastuksen tai vahingoittumisen varalta.

Vakuutus on voimassa vain 90 päivää, ja siinä on 50 euron omavastuu. Voimassaolo edellyttää, että tuote on maksettu kortilla.

Identiteettivakuutus

Identiteettivarkaus on tilanne, jolloin joku käyttää henkilötietojasi luvatta esimerkiksi lainanhakuun, ja tästä aiheutuu vahinkoa tai kuluja. Komplett Bankin Mastercardissa on veloitukseton identiteettivarkausvakuutus, joka korvaa 10 000 euroon saakka oikeudellisia kuluja varkauden aiheuttamien tapahtumien selvittelyyn.

Kokemuksia Komplett Bank -luottokortista

Päätimme hakea Komplett Bank -luottokorttia, jotta saisimme kortista paremman mielikuvan.

Kortin hakeminen

Haimme Komplett Bank -Mastercardia pankin webbisivujen kautta. Korttia voi hakea kuka tahansa yli 23-vuotias hyvin raha-asiansa hoitanut. Yksinkertaiseen lomakkeeseen tuli antaa henkilötiedot sekä tietoja omasta elämäntilanteesta ja tuloista. Tämän jälkeen alustavan päätöksen kortin myöntämisestä luottorajoineen sai 30 sekunnissa.

Alustavan myöntäpäätöksen jälkeen hakemusta tuli vielä täydentää. Komplett Bank kyseli muun muassa rahanpesuun liittyviä tietoja kuten pankit yleensä tekevät. Lisäksi viimeisin palkkalaskelma tuli lähettää pankille sähköisesti selkeän lomakkeen kautta. Kokonaisuudessaan hakuprosessi vei kuitenkin vain 5 minuuttia.

Lopullinen myöntöpäätös tuli muutamassa päivässä omaan sähköpostiin. Tämän jälkeen kortille piti vielä valita PIN-koodi. PIN-koodin valinnan jälkeen pankki oli valmis luomaan fyysisen kortin ja postittamaan sen. Kokonaisuudessaan aikaa hakemuksen aloittamisesta kortin saamiseen meni noin viikko.

Komplett Bank luottokorttihakemuksen allekirjoitus
Allekirjoitusvaiheessa Komplett Bank kyselee lisää taustatietoja. Mukaan tulee liittää mm. palkkalaskelma. Tämän jälkeen sopimuksen voi allekirjoittaa pankkitunnuksilla.

Jos hakemusta ei täydennä pyydetyillä tiedoilla, pankki muistuttaa useasti sähköposteilla ja tekstiviesteillä. Hakemus allekirjoitetaan sähköisesti jonkin suomalaisen pankin tunnuksilla.

Komplett Bank -sovellus

Komplett Bank -luottokortin tietoja voi katsoa ja hallita puhelimeen asennettavalla Komplett Bank -sovelluksella. Sovellus löytyy puhelimien sovelluskaupasta ja asennus tapahtuu käden käänteessä.

Sovellusta on helppo käyttää. Ensimmäisen vahvan tunnistautumisen jälkeen sovellukseen voi kirjautua omavalintaisella numerokoodilla tai sormenjäljellä. Sovelluksesta näkee reaaliajassa kortille kirjatut maksutapahtumat ja muita omaan asiakkuuteen liittyviä tietoja. Myös laskut ovat nähtävillä. Tarvittaessa kortin voi myös väliaikaisesti sulkea sovelluksen kautta, jos kortti on esimerkiksi hetkellisesti kadoksissa.

Komplett Bank -sovellukseen kirjautuminen
Ensimmäisen käytön jälkeen sovellukseen kirjaudutaan numerokoodilla tai sormenjäljellä.
Komplett Bank -sovelluksen tapahtumalista
Kortilla tehdyt tapahtumat näkyvät sovelluksessa reaaliajassa. Kertyneen bonuksen määrä näkyy tapahtumalistan yläpuolella.

Arviomme: onko kortti hakemisen arvoinen?

Komplett Bankin Mastercard on ilmaisena korttina ehdottomasti hakemisen arvoinen. Sen maksullista luottoa ei tule kuitenkaan käyttää, sillä tämä on hyvin kallista.

Kortti tarjoaa laadukkaat ja kattavat ilmaiset vakuutukset. Kortin bonusohjelman etuna on aito rahanpalautus, mitä ei ole sidottu esimerkiksi lentoihin kuten Bank Norwegianin Cashpointsit. Bank Norwegianin Visa-kortilla voinee kerätä hieman enemmän rahanpalautusta, mutta nämä tulee käyttää vain Norwegian Air Shuttlen lentoihin.

Kortissa on myös huonot puolensa. Bonusta ei saa alle 5 euron ostoksista, mikä vähentää bonusohjelman arvoa. Käteisnostot automaateista eivät ole ilmaisia vaan niistä joutuu maksamaan 1,75% valuuttamuunnospalkkion sekä korkoa laskun maksuun saakka. Lukuisat muut ominaisuudet kuitenkin korvaavat nämä pienet puutteet.

Tutustu Komplett Bankin Mastercardin kaikkiin ominaisuuksiin pankin omilla kotisivuilla ja lähetä hakemus.

Arvosanamme kortista

Komplett Bank -kortti tarjoaa monia rahanarvoisia mutta ilmaisia ominaisuuksia. Kortissa on esimerkiksi laaja vakuutustarjonta ja bonusohjelma. Tämän vuoksi arvioimme Komplett Bank -luottokortin 5 tähden kortiksi.

Loppusanat

Komplett Bank Mastercardin voi anoa webissä helposti ja toimitus on nopeaa. Kortissa on monia rahanarvoisia etuja, ja oikein käytettynä ne ovat kuluttomia. Näin ollen kortti on hyvä lisä matkaajalle. Erityisesti autonvuokrauksen omavastuun poisto hyödyttää omatoimimatkaajia.

Markkinoilla on lukuisia luottokortteja. Komplett Bankin korttia ei ole suunnattu suoraan matkailijoilla, mutta siitä on ehdottomasti hyötyä myös matkustaessa. Komplett Bank -kortti sopii erinomaisesti myös arjen kortiksi sen hyvän bonusohjelman vuoksi. Oikein käytettynä bonus on ylimääräistä rahaa ilman ylimääräisiä kuluja.

Tutustu maksukorttiin kortinmyöntäjän kotisivuilla ja jätä hakemus!